Deckartips

Böcker är något som alltid varit favorit sysselsättning för många när man ska koppla av innan man sover eller till eftermiddags kaffet. Idag finns det lika många genres för böcker som det finns för filmer, spel och musik.

På de senaste åren har allt fler svenska författare dykt upp på marknaden och många svenskar har börjat få upp intresset att läsa deckare. Läs vidare om de några av de mest populäraste just nu.

Rädslans Fångar av Anna Jansson

Bocken utspelar sig i Visby och handlar om Maria Wern. Hon arbetar på Länskrim där och de förbereder sig i början på sommarens festande turister. Anledningen är för att det cirkulerar mycket narkotika under denna tidperiod. Det sägs också att det finns en ny producent av cannabis.

Rån och inga visor av Catharina Ingelman-Sundberg

Senaste boken om Pensionärsligan och denna gång siktar de på att lura till sig de stora pengarna ifrån diverse rika människor som skattesmitare och finanshajar. Spänningen ökar då Pensionärsligan simmar bland både farliga och rika människor men även för att polisen är dom på spåret.

Utmarker av Arne Dahl

Bocken handlar om en polis i Stockholm som har misstankar om att det finns en seriemördare. Dock så möts hans spekulationer med hård kritik från hans kollegor. Mest för att en tjej som försvunnit har just det. Försvunnit, finns det ingen kropp så finns det inget brott. Boken erbjuder en hissande spänning och där jägaren kommer att bli den jagade. Denna roman kommer att uppvisa en helt ny sida hos författaren.