Skapa en mysig läshörna

Nu när vi går mot mörkare tider spenderar vi allt mer tid inomhus. Vad kan då vara bättre än en varm kopp te, några mjuka kuddar och en spännande bok i sitt eget lilla krypin? En mysig läshörna i hemmet bidrar till trevligare läsning och är ett måste för alla bokälskare.

Att skapa en läshörna

En läshörna är inte bara en plats för läsning, utan även en plats för avkoppling och egentid. Bor du tillsammans med andra familjemedlemmar kan det vara skönt att ibland kunna sitta ensam i sin mysiga hörna med sin favoritbok. En trivsam läshörna bjuder dessutom in till högläsning och är därför också perfekt för barnfamiljer. Att skapa en läshörna kan låta som ett stort företag, men det är inte alls svårt och det krävs inte mycket heller. Den kan finnas var som helst i hemmet - i köket, på balkongen eller i en avskild del av vardagsrummet.

Inredning

Det är bara fantasin som sätter gränser för hur du ska inreda din läshörna. Vill du göra det enkelt för dig kan det räcka med en skön fåtölj och några kuddar. Är du däremot en inredningsentusiast är detta det perfekta tillfället att vara kreativ och att skaffa något nytt. Prova gärna att inreda med spännande kuddfodral, mjuka mattor eller unika sittpuffar.