Fördelar med e-böcker

Medan många fortfarande föredrar att hålla i sina böcker i handen går det ju inte att neka att e-böcker är ett fenomen som är starkt på framfart och har förändrat hur vi kan interagera med böcker. Här tänkte vi ta en titt på just e-böcker och tala om de fördelar som finns med dem.

Angående utbudet

Utbudet av e-böcker är idag minst sagt enormt. Att kunna sälja något utan behovet av ett stort lager gör det möjligt för fler böcker att säljas. Även de som inte är storsäljare kan lätt plockas upp av vilken e-bokhandlare som helst utan någon tanke om hur många kopior de måste beställa och om de tar upp mer utrymme än de är värd.

E-bok och läsplatta

E-böcker är något du kan läsa i din mobil, surfplatta eller på datorn. Men det perfekta sättet att läsa en e-bok är faktiskt genom en dedikerad läsplatta. Skillnaden mellan dessa och något som en surfplatta är att läsplattans skäm inte är bakgrundsbelyst och därför inte tröttar ut ögonen på samma vis. Den är också designad att kunna användas även i direkt eller indirekt solljus. Batteritiden är också mycket bättre då funktionen är mycket mindre krävande i en läsplatta. Du klarar dig lätt med att bara ladda läsplattan en gång i veckan även om du läser mycket.

Börja läs direkt

En annan fördel med e-böcker är just att du kan sitta hemma i soffan, köpa en bok online och sedan börja läsa den omedelbart. Även de längsta e-böckerna kan du ladda hem på bara nån sekund och få börja läsa utan någon väntetid överhuvudtaget.